Skip to content

Olimpici vívók világsikerei

  • by

Hogy lehetséges ez? A legtöbb versenyzőnknek az Olimpici versenyek, és az Olimpici-évek alatt elért sikerek csak a kezdet. A siker kóstolgatása. Az igazán nagy megmérettetések, és vele a nemzetközi sikerek a kadét, junior és felnőtt világversenyeken jönnek szembe évekkel később – és persze nem kis munka árán.

Ugyan rendszeresen nem számolunk be minden egykori Olimpici vívónk további karrierjéről, de az igazán nagy sikerekről igyekszünk hírt adni. A februári kadét EB szép teljesítményére még emlékezhetünk, ám még a napokban is zajlik a a plovdivi Kadét és Junior Vívó Világbajnokság, ahol nagyszerű teljesítményt nyújtanak vívóink. A párbajtőrsikerek említése előtt érdemes figyelni a legfrissebb éremszerzőkre is: junior női kard egyéni versenyszámban tegnap Márton Anna világbajnoki aranyérmet, László Luca bronzérmet szerzett! A VB legelső érmét pedig Pásztor Flóra, kadét tőröző szerezte, aki bronz helyezésével indította el a magyar éremesőt.

És persze a párbajtőrözők, egykori Olimpici csillagaink sem szégyenkezhetnek:

Nagy Kinga világbajnoki ezüstérmes | Fotó: facebook.com/fie.org

Női párbajtőrben Nagy Kinga ezüstérmet nyert, férfi párbajtőrben Esztergályos Patrik világbajnok lett,  míg Tóth Gergely a harmadik helyen végzett.. és bizton tudjuk, ha nem egy ágról érkeznek a döntő közelébe, akkor arany és ezüst az a két megszerzett érem.

Esztergályos Patrik világbajnoki arany, Tóth Gergely bronzérmes | Fotó: facebook.com/fie.org

A junior versenyszámban is kitettek magukért azok az egykori Olimpici versenyzők, akik már versenyeinkről is jobbára a legfényesebb érmekkel készültek – tán erre a napra: hogy megmutathassák, világszínvonalú a vívásuk, világszínvonalú a magyar párbajtőrvívás.

Bohus Réka csodálatos teljesítményt nyújtott, és csak egyetlen ici-pici kis találattal maradt le az abszolút világbajnoki címről, az első helynek járó aranyéremről.

Bohus Réka világbajnoki ezüstérmes | Fotó: facebook.com/fie.org

De ez az ezüst is csodálatos eredmény, melyre mindannyian büszkék lehetünk! Egyébként Réka a 16-os táblán azt a Román Tatatan Amáliát verte, akivel Olimpici-éveik alatt mindig szoros küzdelmeik voltak. Érdemes még megemlíteni – amit a legutóbbi EB során elszalasztottunk – hogy Réka a jeruzsálemi versenyen bronzérmet szerzett. Persze ez azt is jelenti, hogy a VB-ezüstöt követően legközelebb már aranyérmet várunk Rékától! 🙂
A férfiak versenyében a siker begyűjtéséért Berta Dániel küzdött a legemberesebben: bronzérmet szerzett a Bulgáriában zajló világversenyen.

Berta Dániel világbajnoki bronzérmes | Fotó: facebook.com/fie.org

Gratulálunk szeretettel az elért helyezésekért, és biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan a csapat versenyszámok kapcsán is megemlítjük méltatott vívóinkat!

Olimpici Team